L’oiseau sur sa branche 2009

Als ik in de buurt ben, kan ik het niet nalaten een bezoekje te brengen aan deze uitspanning in de Drome. Zoals reeds eerder vermeld is het niet eenvoudig de menukaart te begrijpen, zelfs niet met enige kennis van de Franse taal. Dit keer had ik met twee andere tafelgenoten gekozen voor een menu de vierde koos voor de vorig jaar beoordeelde cagette. Op tafel verschenen o.a. de Sarde Saoutoise een bord met gesauteerde jonge zomergroenten en vongole in een sausje, een caillette, een balletje gevuld met gehakt, paté en spinazie. Het hoofdgerecht was een fantastisch stukje boeuf, mooi rood gebraden en opgediend met een dragonvinaigrette. Daarbij pommes purée gemaakt met boter en olijfolie uit de streek (Nyons). Het toetje “bon comme un péché” spreekt voor zich (zie foto). Niet bepaald een licht lunchgerecht, wel heerlijk en voedzaam en dat was nodig want 2 tafelgenoten moesten een paar uur later aan de terugreis beginnen. We hebben het dan ook gelaten bij een lekker glas droge rosé uit de Provence. A bientot.