Onderstaand recept werd met begeleidende tekeningen mondeling aan mij doorgegeven door onze Turkse groenteman. De hoeveelheden deed hij op het gevoel. Aangezien dat gevoel de eerste keer niet aanwezig is, heb ik het voor je ingevuld. Daarna kun je je gang gaan zou ik zeggen. Het is een prima snel klaar recept en ideaal voor als je een dag minder tijd of zin hebt om uitgebreid te koken.

 

courgette met brood

bereiding

Begin met de courgette in dunne plakjes te snijden en deze in porties in olijfolie te bakken. Na het bakken de courgette uit laten lekken in zeef. Ondertussen kun je de verse munt, koriander, oregano, het gestampte pepertje, tijm en wat zwarte peper en zout uit de molen bakken in royale hoeveelheid olijfolie. Voeg na 5 minuten de zeer fijn gesneden knoflook toe en bak deze nog even kort mee.
Serveer de courgette in 4 borden en bedek de courgette met een laagje Turkse yoghurt. Als laatste giet je het kruiden-olie mengsel er overheen. Ik heb er nog wat geroosterde pijnboompitten overheen gedaan maar dat is niet volgens het oorspronkelijke recept.

Eet dit groentegerecht samen met het brood (dat je naar hartenlust mag soppen) en drink er een glas thee of wijn bij. Naar eigen behoefte aanvullen met salade.